Wij zoeken per direct vrijwillige gastheer/gastvrouw

Vrijwilligers gezocht bij ANNO, iets voor u?

1 april 2020 | Sassenstraat 11, pand voormalig Tamse Wiertz

IVM CORONA IS ANNO T/M 6 APRIL GESLOTEN

Even voorstellen…
ANNO, Sassenstraat 11, daar hielden Zwolse Kunstvrienden in januari de gezellige nieuwjaarsreceptie. Daar vertelde directeur Vincent Robijn over de toekomstplannen van wat eens het Stedelijk Museum Zwolle was. In 2021 zal het ANNO gaan heten en de deuren weer openen.
Nu is aan de Sassenstraat 11 een moment in het heden, verleden en in de toekomst van Zwolle;
ANNO is een initiatief van stichting Allemaal Zwolle, Historisch Centrum Overijssel en Cultureel Erfgoed Gemeente Zwolle. In ANNO worden alle erfgoedcollecties van Zwolle bij elkaar gebracht en gepresenteerd aan het publiek; een uniek concept in Nederland.
In ANNO staan het interactief beleven (‘meemaken’) en het bijdragen aan het toegankelijk maken (‘mee maken’) van de geschiedenis van Zwolle centraal.

Volgende jaar opent ANNO haar deuren aan de Melkmarkt, in het monumentale Drostenhuis en de naastgelegen nieuwbouw. De restauratie en verbouwing van deze gebouwen is momenteel in volle gang. Het eerste project waarin ANNO zich presenteert is:
‘Vrijheidsverhalen van Zwolle. Om nooit meer te vergeten’

Wij zoeken per direct: Vrijwillige Gastheer/Gastvrouw
Voor één of meerdere dagdelen van woensdag tot en met zaterdag (af en toe andere dagen)
Als gastheer/gastvrouw heet je bezoekers van harte welkom, biedt je bezoekers uitleg over de expositie en activiteiten en bent een luisterend oor voor hen die dat wensen. Bezoekers voelen zich thuis bij jou. Je wijst bezoekers actief op de mogelijkheid herinneringen aan ‘vrijheid’ achter te laten en neemt de tijd hen te woord te staan. Ook biedt je ondersteuning waar nodig, bijvoorbeeld aan mindervalide bezoekers. Tegelijkertijd houdt je ook oog op de getoonde objecten. Bij activiteiten
schenk je mogelijk koffie en thee.

Wat vragen we:
– Je bent gastvrij en servicegericht
– Je hebt een luisterend oor
– Je noteert herinneringen aan vrijheid zonder daar te proberen eigen invulling aan te geven

Ben je enthousiast over één van de onderstaande vacatures? Of wil je graag meer informatie?
Mail dan naar Christa Scholten Meilink, email: c.scholtenmeilink@gmail.com.

Inloggen
 
Word lid