We bezochten in Leiden de Lakenhal die kort geleden spectaculair is verbouwd.
Een rondleiding over de architectuur van het gebouw en de vaste collectie blek interessant. ‘De Jonge Rembrandt’ expositie is perfect!
Leiden is de plaats waar Rembrandt van Rijn geboren werd, zijn jeugd doorbracht en veel heeft geschilderd voordat hij definitief naar Amsterdam vertrok. In de Lakenhal zagen we daarom de tentoonstelling ‘De Jonge Rembrandt’. Een simpele lijn, een oogopslag in een portret – Rembrandt van Rijn weet met zijn schilderijen, tekeningen en prenten je persoonlijk te raken. Wat leerde Rembrandt tijdens zijn jonge jaren in Leiden, en hoe maakte dit hem tot één van de meest succesvolle schilders uit onze geschiedenis?

In goede lunch in restaurant van der Werff, genoemd naar burgemeester van der Werff die zijn eigen lichaam aanbood aan zijn hongerige stadsgenoten in 1572!

In Museum Beelden aan Zee in Scheveningen werden we overvallen door dikke, felkleurige Nana’s van Niki de Saint Phalle. Ook minder bekend werk van haar was te bewonderen. Er is aandacht voor de Nana’s in de toegepaste sfeer – als stoel, bank of fontein – en aan de Nana’s op papier, zoals schetsen, litho’s en tentoonstellingsaffiches. Maar centraal staat Nana in al haar verschijningsvormen en dat maakt een bezoek aan deze tentoonstelling interessant!