17.9 t/m 20.11.2023 in het gloednieuwe kunstplatform LINK

TIP: Expositie DOUBLE REPLACEMENT

20 november 2023 | LINK  /  Voorstraat 31  /  8011 MK  /  Zwolle

Op zondag 17 september 2023 om 16.00 uur opent het gloednieuwe kunstplatform LINK voor experimentele, hedendaagse beeldende kunst haar deuren én de allereerste expositie aan de Voorstraat 31 in Zwolle. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. De opening wordt ondersteund met de muziek van Meneer de Perifeer en een hapje en drankje. 

Afsluiting

Op zondag 19 november a.s. vindt de feestelijke finissage plaats van de expositie ‘DOUBLE REPLACEMENT’ van Janina Frye en Vince Donders bij Kunstplatform L I N K ! Kijk hier voor meer info.

N K heeft voor deze expositie met de titel ‘DOUBLE REPLACEMENT’ beeldend kunstenaars Janina Frye (D) en Vince Donders (NL) uitgenodigd om te reageren op de presentatieruimte door hiervoor nieuwe, ruimtelijke werken te creëren.

In de chemie verwijst double replacement naar een reactie waarbij de positieve en negatieve ionen van twee verbindingen van plaats wisselen om twee nieuwe verbindingen te vormen. Deze dynamiek van uitwisseling en transformatie vormt het conceptuele raamwerk voor de expositie ‘DOUBLE REPLACEMENT’.

Janina Frye onderzoekt de grenzen en verbindingen tussen het menselijk lichaam en de buitenwereld. Haar site-specifieke installatie zal een complex netwerk van associaties en contexten creëren, waarbij ze de fysieke en emotionele toestanden van het menselijk lichaam vertaalt naar materiële vormen. Frye’s werk daagt traditionele culturele dualismen uit en onderzoekt de invloed van mentale gezondheid en traumatische ervaringen op onze perceptie van onszelf in relatie tot een breder netwerk van menselijke en niet-menselijke actoren.

Vince Donders richt zich op de impact van de industriële sector op onze leefomgeving. Zijn nieuwste werk voor LINK focust op de winning van lithium, een cruciaal mineraal voor onze moderne technologieën. Donders confronteert de toeschouwer met de esthetische aantrekkingskracht en destructieve gevolgen van industriële activiteiten, en nodigt hen uit om hun eigen oordeel te vormen over deze complexe kwesties.

hoofdlocatie:   LINK  /  Voorstraat 31  /  8011 MK  /  Zwolle 
expositie:   DOUBLE REPLACEMENT  /  Janina Frye  /  Vince Donders
periode:   17 september t/m 20 november 
openingstijden:   woensdag t/m zondag 11.00-17.00  / toegang gratis