Unieke verzameling 350 jaar Rembrandt

Excursie ‘Alle Rembrandts’ in het Rijks

09.30 | 1 juni 2019 | Rijksmuseum Amsterdam

Let op – Er zijn nog plaatsen. Wanneer u alle Rembrandts van het Rijksmuseum écht een keer wilt zien? Aarzel dan niet om u op te geven. U wordt bij het museum afgezet…..

Vertrek om 9.30 uur vanaf de Kranenburgerweg 10 naast ruïnes van de vroegere van der Valk.

Ooit waren etsen van Rembrandt verboden…..vrijend paartje, plassende vrouw en man. Nu kunnen we alles in volle glorie zien. Prachtige etsen waar de lichtval meestal van links boven komt, evenals op zijn schilderijen. Interessante zaken hoorden we op de lezing over de werkwijze van Rembrandt en vooral ook over zijn meesterschap! Maar zonder lezing is deze tentoonstelling ook uniek!

Voor de eerste keer in de geschiedenis presenteert het Rijksmuseum een overzichtstentoonstelling van alle schilderijen, etsen en tekeningen van Rembrandt uit de eigen collectie. De 22 schilderijen, 60 tekeningen en ruim 300 etsen zijn nog nooit op deze manier bij elkaar te zien geweest. Een bijzonder overzicht van Rembrandts oeuvre!

Daar gaan Zwolse Kunstvrienden naar toe!

Na het bezoek aan het Rijksmuseum stappen we in een comfortabele rondvaartboot en krijgen  een lunch gepresenteerd. We varen al etend door de grachten van Amsterdam en zien de mooie herenhuizen. De lunch bestaat uit broodjes, sandwiches, pastasalades en een Italiaanse broodje van filodeeg. Vanaf het water kunnen we van Amsterdam genieten.

Schrijf u meteen in want belangstelling voor de excursies is enorm!

 

Inloggen
 
Word lid