Golden Boy Gustav Klimt

Excursie Van Gogh Museum en Scheepvaartmuseum in Amsterdam

08.30 | 7 januari 2023 | Ordelseweg 2, Zwolle

Er staat er weer een mooie excursie op stapel!

’s Morgens gaan we met elkaar naar het Van Gogh Museum voor de tentoonstelling Golden Boy Gustav Klimt. Met zijn portrettengalerij van femmes fatales en societydames, omringd door goud en ornament, werd Gustav Klimt wereldberoemd. Het Van Gogh Museum laat zien hoe die stijl ontstond, met een bijzondere rol voor Klimts Nederlandse inspiratiebronnen.

We lunchen bij Restaurant Café In de Waag aan de Nieuwmarkt. De bus kan daar niet helemaal komen. De laatste circa 800 meter (10 min) zullen we moeten lopen.

’s Middags bezoeken we het Scheepvaartmuseum voor de fototentoonstelling Mens op Zee. Zeevarenden zijn op weg naar een nieuw thuisland, een betere toekomst of simpelweg de volgende aanlegplek. Die transities zijn vastgelegd in 150 jaar fotografie, een medium dat zelf ook een grote ontwikkeling doormaakte.

Praktisch

Vertrek met de bus vanaf de Ordelseweg 2 Zwolle om 8.30 uur naar Amsterdam naar het Van Gogh Museum. Aanvang bezoek 10.30 uur.

Verwachte terugkomst in Zwolle 18.30 uur

Prijs: €50 pp bij gebruik van de Museumkaart.

Contact

Margriet Jansen, macjansen@msn.com, 06-21586976

Wachtlijst

Als de inschrijving vol is, kunt u zich eventueel op de wachtlijst laten plaatsen. Bel of mail dan naar Margriet Jansen, macjansen@msn.com, 06-21586976.