Amsterdam en Amstelveen

Excursie Vermeer en Cobra – Volgeboekt!

08.15 | 15 april 2023 | Ordelseweg 2, Zwolle

Wat een geweldige respons: de excursie is volgeboekt!

Zaterdag 15 april gaan we naar het Rijksmuseum in Amsterdam en het Cobramuseum in Amstelveen.

Ochtendprogramma: Vermeer-tentoonstelling

Van 10 februari t/m 4 juni 2023 wijdt het Rijksmuseum voor het eerst in zijn geschiedenis een overzichtstentoonstelling aan de 17de-eeuwse meester Johannes Vermeer. Met bruiklenen vanuit de hele wereld belooft dit de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit te worden. Er zijn 28 van de 35 bekende werken van de meester te zien.
Ook worden er werken getoond die nooit eerder voor het publiek in Nederland te zien waren, waaronder de net gerestaureerde Brieflezende vrouw aan het open raam uit de Gemäldegalerie Alte Meister in Dresden.

De eerste 35 deelnemers gaan om 10.15 uur het Rijks in en de laatste 15 gaan eerst koffiedrinken bij Café Cobra op het Museumplein en kunnen om 10.45 uur naar binnen.

Lunch en middagprogramma in het Cobramuseum in Amstelveen.

Na de lunch bezoeken we in het Cobramuseum de tentoonstelling ‘Ontmoet de Denen’. Dit is de jubileumtentoonstelling wegens het 75-jarig bestaan van het museum. Het betreft de Deense moderne kunst (1934-1948).
Centraal in deze tentoonstelling staan de ontwikkelingen in de Deense moderne kunst met belangrijke thema’s als seksuele vrijheid, politiek, provocatie, experiment en spontaniteit.
Voor het eerst buiten Denemarken brengt deze tentoonstelling een groot overzicht van topstukken van zo’n honderd werken van ruim 25 kunstenaars.

Praktisch

Vertrek met de bus om 8.15 uur vanaf de parkeerplaats aan de Ordelseweg 2 Zwolle.

Om 16.00 uur stappen we weer in de bus in Amstelveen en we verwachten om circa 17.30 uur weer in Zwolle te zijn.

Prijs: €65,00 bij gebruik van de Museumkaart. De prijs is iets hoger dan anders i.v.m. de toeslagen bij beide tentoonstellingen.

Contact

Margriet Jansen, macjansen@msn.com, 06-21586976

Wachtlijst

Als de inschrijving vol is, kunt u zich eventueel op de wachtlijst laten plaatsen. Bel of mail dan naar Margriet Jansen, macjansen@msn.com, 06-21586976.