Hoe zien kunstenaars in Noord-Korea kans iets persoonlijks in hun kunst te leggen?

GEANNULEERD | Lezing ‘De beeldtaal van Noord-Korea’ door Marc Roth

19.30 | 30 maart 2022 | Brasserie GuuZs, Dokter Stolteweg 92, 8025 AZ Zwolle

Helaas hebben we de lezing moeten annuleren vanwege te weinig aanmeldingen.

Wat is er mogelijk voor kunstenaars in Noord-Korea? Hebben we met de kunstenaars, die we bijna nooit te zien krijgen, alleen maar te maken met ‘uitvoerders’ van de politieke en ideologische overtuiging van de Koreaanse Arbeiderspartij? Of kunnen we de persoonlijkheid en ideeën van deze kunstenaar toch ergens herkennen in de werken die zij creëren?

Noord-Korea-kenner Marc Roth geeft een boeiend inkijkje achter de hermetisch gesloten grenzen van dit fascinerende land. Hij toont ons de beeldtaal van Noord-Korea en laat de ‘samenwerking’ tussen ideologie en individualiteit zien aan de hand van afbeeldingen en filmpjes van unieke kunst.

Ook zal hij enkele aansprekende/opvallende werken meenemen en laten rondgaan in het publiek. Het ‘speurwerk’ van de aanwezigen naar opvallende en eventueel ‘afwijkende’ details in deze Noord-Koreaanse kunst leidt vaak tot verrassende resultaten.

Prijs
€20 incl. heerlijke verse koffie of thee van Arno in de pauze en een drankje met lekkere hapjes onder het napraten na afloop. Gratis parkeren!
Introducés betalen €22,50.

Routebeschrijving
Brasserie GuuZs is prima te bereiken met de auto, fiets en het ov. Met de auto is er een directe afslag van de Ceintuurbaan (N35). Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op eigen terrein rondom brasserie GuuZs. U krijgt bij vertrek uitrijkaarten mee. Ook is er een bushalte (Isala Ziekenhuis, lijnen 7 en 664; Isala Hoofdingang, lijn 70) op loopafstand, met verscheidene directe lijnen vanaf het centraal station.

Klik hieronder om in te loggen en aan te melden.