De ontsluiering van een cultureel fenomeen

Lezing Koos de Jong – Vroege Chinese miniaturen

19.30 | 14 september 2021 | Brasserie GuuZs, Dokter Stolteweg 92, Zwolle

Koos de Jong promoveerde op 29 januari 2020 in de Agnietenkapel van de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift Vroege Chinese miniaturen. De ontsluiering van een cultureel fenomeen. Vanavond vertelt hij ons van alles over deze fascinerende oude Chinese objecten, van de Shang- tot vroege Ming-tijd, een zeer lange periode.

Sommigen van u kennen Koos de Jong misschien als voormalig directeur van het Provinciaal Overijssels Museum (POM), de voorloper van het Stedelijk Museum.

Foto’s: Jingdezhen lichtblauw geglazuurd steengoed (qingbai-type) liggende hond uit de Song-periode en dr. Koos de Jong met paranimfen Dr. Fransje Kuyvenhoven en (rechts) Drs. Feng Chün Ma.

Prijs
€20 incl. heerlijke verse koffie of thee van Arno in de pauze en een drankje met lekkere hapjes onder het napraten na afloop. Gratis parkeren!
Introducés betalen €25.

Routebeschrijving
Brasserie GuuZs is prima te bereiken met de auto, fiets en het ov. Met de auto is er een directe afslag van de Ceintuurbaan (N35). Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op eigen terrein rondom brasserie GuuZs. U krijgt bij vertrek uitrijkaarten mee. Ook is er een bushalte (Isala Ziekenhuis, lijnen 7 en 664; Isala Hoofdingang, lijn 70) op loopafstand, met verscheidene directe lijnen vanaf het centraal station.

Klik hieronder om in te loggen en aan te melden.