Verslag van de 59e versie van de prestigieuze Biënnale van Venetië

Lezing The milk of dreams – Peter Thissen

19.30 | 6 juli 2022 | Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle

De 59e versie van de prestigieuze Biënnale van Venetië barstte eind april los. Het thema dat gekozen is voor deze editie is ‘The Milk of Dreams’, de titel van een verhaal van Eleonora Carrington, een van de vrouwelijke Surrealisten. Dat de curator Cecilia Alemani voor deze titel heeft gekozen illustreert de keuze om vooral vrouwelijke kunstenaars centraal te stellen.

De Biënnale is uitgegroeid tot het geweten van de internationale eigentijdse kunst. Elk land probeert zich te profileren in de landenpaviljoens of verspreid over de lagunestad met het beste wat ze te bieden hebben op het gebied van autonome kunst. Dat belooft wat.

Daarnaast is de stad vergeven van de kunstmanifestaties die de Italianen zo mooi verwoorden als de ‘eventi collaterali’. Zo zal Marlene Dumas te zien zijn in het Palazzo Grassi en toont Anish Kapoor zijn intense zwarte werken in de Gallerie dell’Accademia.

Als kunstliefhebber van de hedendaagse kunst mag je dit spektakel niet missen.

Peter Thissen, kunsthistoricus en bevlogen verteller,  ging voor ons op onderzoek uit en zal ons verslag uitbrengen.

Prijs
De prijs is €10, inclusief een kopje koffie/thee in de pauze. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten en een drankje te drinken. Het drankje na afloop is voor eigen rekening.

Leuke actie voor introducés
De prijs voor introducés is ook €10. Introducés die na afloop besluiten lid te worden, kunnen bij de bestuursleden een cadeaukaart halen waarmee ze voor €15 i.p.v. €25 lid kunnen worden.